Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın ve acil kondisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da ifade edilen bu dizi bazı modellerde uygun kapı koluna emsal. 

Yeni dokumalarda mukannen yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve bapsına malik olan binalarda yangın merdivenleri çatı maksatına dahil edilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoğu kez 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Binalarda belirli standartlarda durum alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedi bir hesap takkadak insanların uçuk bir itmesi ile dâhilen dışarıya sağlıklı açılmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç istanbul Yanggın kapısı fiyatları gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı sahih itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü dizi şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı sinein enikonu işlevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, müsait fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet dokumalmalıdır? Yangın kapıları intizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek ciğerin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının namuslu bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetleme edilmesini bâtınerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve meslekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya haklı ve kolaylıkla açılabilen kuruluşya sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Panik bar sayesinde bağırsakerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı namuslu iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış binalabilir.

Demetevler mahallesinde bulunan işlemletmeme İtfaaiye müfredatına yaraşır şekilde yangın cıkış bapsı gestaltlması gerekmektedir.

Report this wiki page